Fórum
Coax: Ta červená za to určitě nemůže:-))), jenom že to dotvořilo ten gučoidní humus i vzhledově:-))) Než jsme začali, tak si říkám - sláva, aspoň něco tu visí, ale výsledek nebyl zas tak dobrý... Závěsy byly totiž na stěnách naplacato, podle mě by volně visící a zvlněné fachčily lépe, ale to už nechám k posouzení odborníkům. Stejně musím akceptovat sál tak jak je a v rámci možností jen minimalizovat škody. Žádné zvukovky se u nás totiž nedělají. Apec se postaví, zapojí, já si oťukám mikrofny přes PFL, je-li vše vchodu, kapleník mávne na ansámbl a jedou... Ani se nedívá, jestli jsem přiravený. Po přestávce taky - zasednou a jak jsou připraveni, spustí. Někdy tou dobou letím přes celý sál s kafem v ruce, (které jsem konečně vydlábil u přecpanéo bufálu) abych odmutoval nástrojové šavle:-)) Takže nejen s akustikou v sálech bývají průšvihy:-).
BTW: Taky se vyplatí kontrolovat \\\"pomocníky\\\". V rámci urychlení chystačky mi na pódiu FOH a monitory drátuje zpěvák, bo je elektrikář a celkem to góme. Někdy ale v nepozornosti přehodí L,R nebo monitor 1 a 2 mezi sebou - to by ještě šlo, ale onehdy mi napojil FOH a monitorové bedny na koncáky navzájem opačně! Ještě že jsem to před začátkem zkontroloval a odhalil. To by bylo divení, že celá kapela valí do moncků a do FOHu jdou jen zpěvy a trochu tuba... V první moment by si nic netušící vyděšenec u pultu asi řekl: Tady je ale totálně blbá akustika!...