Fórum

23.09.2009 10:12
#53129 detail odpovědět

ad sály: nevím jak ostatní, ale vypozoroval jsem jednu věc - jakmile byl nějaký sál v poslední době rekonstruován, naprosto vždy to bylo spojeno s odstraněním jakýchkoliv úprav akustiky a vytvořením ratejny kde není ani kousek zvuk pohlcujícího materiálu. V sobotu jsem měl tu "čest" v sále sokolovny ve Starém Městě u Uh. Hradiště. Krásně zrekonstruovaný celý objekt, nové podlahy, na stěnách dřevěné obložení, nablýskané hajzlíky, bezbariérový přístup, atd. Ale sál je kvádr s holýma stěnama, kde to zní jako v tunelu. Přední polovina pódia je navíc vystrčená v sále, takže muzikanti v první lajně jsou v tom bordelu taky a samozřejmě taví kytarové aparáty a dožadují se přidávání odposlechů. Hrál se klasický bigbít, podařilo se mi nějak nakroutit kapely, ale srozumitelnost zpěvu byla kvůli ozvěně nevalná, rozumět jakž takž bylo jen u pomalejších kusů. A samozřejmě hned se našlo několik spasitelů, kteří považovali za nezbytné mě přijít poučit, že "není rozumět"... Někdy mám pocit, že ty sály se rekonstruují jen proto, aby se v nich raději nehrálo...