Fórum

20.08.2009 13:56
#51988 detail odpovědět

Ano Láďo, v tom Q66 bylo něco přes 80V na šíně bez buzení a další nadproudovka tam asi vážně nebyla, jinak by to při těch 1,3R už muselo chytat. To slavné LPN bylo pochopitelně vypnuté. Ale i bez toho ten konec prostě "hrál jak z praku".
Pavle S., schéma nemám, nepotřeboval jsem ho, ten konec nebyl porouchaný, jen jsme ho měli půjčený na testy.
Porovnávalo se s RMX1850HD, Zeckem PT7 a Omnitronicem P1500.
Ze všech vyjmenovaných měl Q66 nejmenší výkon /naměřených cca 660W do 4R při buzení obou kanálů/, ovšem zvukem na basech prostě převálcoval i toho Zecka, do kterého jsem já osobně vkládal největší naděje :-) a i RMX1850HD, což jsem pro změnu víceméně čekal.
Naprostá sračka je pak ten Ohnišrotic P1500, který dával basy populárního typu "hozené hovno na stan". Měli jsme slíběný i nějaký PLX podobného výkonu, nicméně kolega natřískal auto a nedorazil s ním.
Tož včil nevím, no...
blefo, s těmi GXy už to nech být. Víme, oč se jedná - má to relativně měkký zdroj, který s impedancí vcelku přirozeně padá a tak je i zatížení toho mála na konci, co tam je :-) vcelku snesitelné, o nějaké provozní či bezpečnostní rezervě bych se ale neodvážil hovořit, celé to drží u huby Quilterovy current limitery, nebýt těch, už jsou koncáky toho typu, co tam jsou, dávno v sakrech.
A teď mi někdo vysvětlete, proč ani GX5 ani ve stereo 4 ohm režimu nerada hraje nízké kmitočty.
A ještě by mi někdo z lidí, jako je Láďa Bunta nebo Hubert mohli vysvětlit, jak je možné, že ve starých koncích Zeck typu A1202 nebo A1205 jim ty MJčka neodcházely, přestože je tam takovej španung, je to dost primitivně zapojený a přestože z toho tahali takovej výkon. Jinak schémata všemožných Zecků včetně Daisy a Focus controlleru jsou na http://www.sam-support.de/downloads/schaltplaene