Fórum
Kaku, já jsem to četl dost důkladně a nesdílím tvoje přesvědčení, že jediný podstatný parametr každého zesilovače je jeho zesílení, protože přece ta ZHN nebo jak tomu říkáš, všechny ostatní parametry dožene kam budu chtít :-) Ono to trochu podobně vypadá v těch vzorečcích, ale realita je jiná. Já ještě pamatuju nástup integrovaných OZ, který byl podobnými argumenty a vzorečky vyfutrován až běda, ale dost rychle se ukázalo, že i mezi těmi OZ jsou také jiné rozdíly, než jenom velikost zesílení. Všichni se tady dopouštíme přinejmenším různých zjednodušení, ale podstatné je nezapomínat i na pohledy z jiných úhlů. Já se nebudu s nikým hádat, jestli má pravdu on anebo já, jenom budu občas upozorňovat na ty odvrácené strany zdánlivě neprůstřelných stanovisek. Drahé Cresty se moc neserou proto, že jsou drahé, ne kvůli velkému počtu tranzistorů. Drahé QSC nemají obvykle velký počet tranzistorů a neserou se taky. Menší počet kvalitnějších součástek není apriori nebezpečný, větší počet nekvalitních ano. Spousta čínského šrotu má jeden tranzistor vedle druhého a poruchovost je řádově větší, než u těch "ošizených značkových". Já myslím, že si všichni, co do toho opravdu děláme, celkem rozumíme, ale je tady riziko, že některé argumenty laik vezme moc doslova a naběhne si. Každý laik chce slyšet JASNÉ A JEDNODUCHÉ pravidlo, kterým se má při nákupu řídit, třeba "nekupujte u židů" anebo "čím větší DF, tím lepší zesilovač". Neměli bychom dávat záminku ke vzniku a podpoře podobných mýtů.