Fórum

Kaku
20.08.2009 11:18
#51966 detail odpovědět

To Ondra: v ON Semiconductor

To Sendy: Tak tak. Uvažoval jsem pro jednoduchost ustálený periodický sinusový signál. V praxi to opravdu může být ještě horší.

To Hubert: Asi jsi to nepřečetl důkladně, neboť jsem psal, že výstupní odpor je dán NZZV a zesílením v otevřené smyčce, čili s rozpojenou ZZV a toto zesílení se pohybuje v desítkách až stovkách tisíc u současných tranzistorových, zesilovačů záleží na zapojení. U tvého příkladu, bych klidně mohl mít výstupní odpor 10mohm, nebo 1mohm, pokud by mi nezáleželo na celkovém zesílení/zeslabení. Pokud má zesilovač specifikován výkon v celém fr. pásmu, tak by ho měl dát na jakémkoliv kmitočtu. Normu EIA bohužel neznám, takže nevím jak je to s časovým omezením testu, kdy se měří výkon, ale v případě QSC 2450ky jsem naměřil v můstku do 4ohm 1800W jak při 1khz, tak při 50Hz a po 4 sekundách měření vypadl na zesilovači jistič. Takže výkon 2400W je možné zřejmě dosáhnou pouze po nějakou limitovanou dobu (10ms? 5ms?). Tím nechci kvalitu zesilovačů QSC nikterak popírat, sám je také k plné spokojenosti používám.