Fórum
JA iba pridám moju odpoveď na "dvojnásobek tranzistoru": Preca jednoducho, do tej istej impedancie s menšou výkonovou stratou a prúdovou rezervou závislou od SOA charakteristiky dotyčného trandu. Čiže prúd tranzistorom polovičný oproti jednému a pri danom napätí odčítaš práve v SOA prúd, ktorý ti možno dovolí zaťažit výstup práve polovičnou impedanciou oko si mal dosteraz, ale to sme zase tam kde sme boli pri jednom.A určite stúpne spolahlivosť pri normálnej impedancii. Ale to je jedno, hlavne, že najviac problémov s basmi majú lacné konce osadené lacnými kondenzátormi a ešte horšími toroidmi s pomedeným hlimíkovým vinutím. Preto tušim Sinclair, alebo Sendy písal, že po výmene kondenzátorov v EP2500 sa z neho stal iný pán a to by Vám malo vŕtať hlavou nie tranzistory, ktoré tam aj tie lacné firmy vedia dať neúrekom iba preto, lebo je v povedomí, že čím viac koncákov tým lepšie, ale v zdroji samé blato a to nehovoriac aj o tých trandoch čo majú vo vnútri polovodič 2x2mm a nie 5x5 pri tých istých názvoch napr. Kópie 2SA1302, 2SC3281. Kde som tie obrázky len videl... :-( Dobrú noc.