Fórum

02.08.2009 11:20
#51354 detail odpovědět

Já jsem napsal, že je potřeba reklamovat a snažit se při tom někomu od nás předvést, o jakou závadu jde. To je podle mne správný postup, který z nikoho žádného blbce nedělá a hlavně nijak neimplikuje, že by se naše technika nemohla nikdy pokazit, spíš naopak. Servis má něco přes tisíc zakázek ročně, proto ho máme, kdyby nám mohlo stačit jenom každého přesvědčit, že je s ní všechno v pořádku, tak by to zvládla jedna výřečnější baba na telefonu :-) A když už tak všechno kolem sebe kriticky pozoruješ, tak tobě se nikdy nestalo, že jsi nakonec závadu objevil úplně jinde, než to na první pohled vypadalo ? Třeba ta záměna zásuvky za výstup z dimmeru je hodně z praxe, mně to ochotníci udělali několikrát a pak se divili, že světlo svítí furt, ale ten motorek se nějak divně točí... Našel jsem v záznamech servisu zřejmě dvě bedny, o kterých je řeč, jedna tam byla už podruhé (brum), pokaždé u jiného servisáka. Nemám absolutně pochybnosti o schopnostech ani jednoho z nich, možná je chyba, že se nespolehli jenom na zjištění, že žádný brum neslyší, ale nezaznamenali, kolik na výstupu zesilovače naměřili, ono v naprosto tichém prostředí může rušit i samotné trafo, mechanicky. Druhá bedna (vypíná se) možná nebyla v servise v provozu dost dlouho, aby k tomu došlo, navíc není ze zápisu jasné, jestli k tomu dochází i bez signálu anebo při jakém vybuzení. Domněnka servisu, že jde o normální funkci při déletrvající limitaci, je na místě. Skutečně je potřeba lépe komunikovat, protože závada, která se neprojeví, je v té chvíli neopravitelná.