Fórum

30.07.2009 13:57
#51228 detail odpovědět

Mackie HD jsem zatím neslyšel, protože já vždycky všechno nejdřív rozeberu abych mohl měřit repráky a pak zas nemám čas to složit, ale zvědavý jsem samozřejmě taky, protože je to sice celkem levné Mackie, ale mělo by to už mít nějaké geny z EAW. Vapadá to, že na KP10/75C v 16 ohmech už nemáme žádnou membránu a bez té to spravit nejspíš nepůjde, ještě by něco mohlo být v našem bazaru (možná i celý reproduktor), ale to je větší problém zkontrolovat, protože se právě stěhuje do Ostravy. Asi by bylo opravdu hodně napováženou, kdybychom někomu do kopií EAW dodávali originální náhradní díly (reproduktory například), ale to se neděje a zabránit, aby si někdo podobné bedny osazoval podobnými reproduktory z běžné produkce nejde. Nakonec spousta výrobců padělků a klonů tam stejně rve svoje Beymy a 18soundy a cokoli mají zrovna nejlevněji po ruce (ve svém skladu), takže by se jich nijak NEGATIVNĚ nedotklo, ani kdybychom nedováželi vůbec žádné reproduktory. Takovou radost jim ale samozřejmě dělat nebudeme. Myslím, že kopií EAW u nás percentuálně spíš ubývá, protože se skuteční profíci zmáhají na originály úplně ve všem (falešné EQ K-T si snad už taky na velkém turné nezahrají, jako to bývalo kdysi) a pak samozřejmě Gunness Focusing s kopiemi prakticky nefunguje, protože je šitý přesně na originál. Běžný setup ještě šel podomácku nějak odladit, ale tohle je mimo možnosti kohokoli z nás.