Fórum

michal mishek
07.03.2005 20:20
#5115 detail odpovědět

Jasne ze s tou teplotou to nie je v praxi nejake "zlomove" a ze pri realnych "magnetoch" sa to moze lisit. Napisal som to hlavne preto aby sme tu debatujuci mali aspon ciastocny prehlad v akych numerach sa pohybujeme. Ja osobne som fakt donedavna nemal predstavu ci neodymu skodia teploty nad 200°C alebo ci ten problem nastava nad 500°C :-) Cize hlavne pre orientaciu. Hodnoty su uvedene zrejme pre "ciste" zliatiny - neodym bol uvedeny ako Nd2Fe14B (cisla maju byt samozrejme dolne indexy).
Datasheety Selenium vs. JBL: No Selenioum asi nema inu moznost. Ked JBL napise ze to ma ultra nizku power compression, tak to ma pre kazdeho menej zorientovaneho (a dovolim si napisat ze aj pre stredne zorienotvaneho) zakaznika o dost vacsiu vahu, ako ked to napise brazilska firma... ..a je jedno ake hodnoty ta power compression dosahuje! :-) Preto musi Selenium pedantne pisat a naopak - cim je firma "uznavanejsia" a cim viac sa dostava do pozicie "legendy", tym moze viac "tajit" a "mlzit" - aj ked clovek by ocakaval opacny vyvoj! :-/

TS parametre menicov na nete predpokladam uz nikdy nebudu - mam pocit ze politika JBL uz davnejsie smeruje k utlmeniu predaja samotnych menicov. Podobne ako Focal a Dynaudio v Hifi, skonci myslim onedlho aj JBL s ich volnym predajom... ...a ked tak nad tym rozmyslam - aj doteraz boli menice predavane ciastocne z toho dovodu aby sa ospravedlnila vysoka cena sustav z nich postavenych.. nie? :-)))))
Vieme ze to nemalo realne taku cenu....