Fórum

07.03.2005 19:42
#5112 detail odpovědět

Vliv teploty není až tak jednoduchý, není to tak, že do nějakého bodu se neděje nic a hlavně ten bod není pro všechny ferity nebo všechny slitiny stejný - neodymové magnety ho mají jako jeden z rozhodujících činitelů pro kvalitu a cenu, právě proto, že se relativně nejvíc blíží skutečným provozním hodnotám. Pokud je nějaká firma výrobcem a dodavatelem samotných reproduktorů i kompletních reprosoustav ve kterých je výhradně používá a ještě k tomu aspiruje na označení světové jedničky (já to neřek:-), tak bych maximum ověřitelných technických informací pokládal na samozřejmý požadavek. Pouhé ospravedlnitelné polopravdy (to jsou ta upozornění maličkým písmem v technických papírech, v marketingových chybí) mi nestačí. Když jsou ty jejich parametry tak skvělé, tak bych je čekal vytištěné všude. Doporučuji si porovnat, co říká o svých reproduktorech Selenium a co JBL. Něco jiného je tvrdit, že máme nejmenší power compression a něco jiného je napsat, kolik to je opravdu. To první se totiž ověřuje zatraceně hůř. Já věřím tomu údaji 1200W, nakonec by byla tragedie, kdyby to za ty peníze nemělo vydržet alespoň o 50% procent víc, než ten skromný Megaton. Problém je spíš v citlivosti, protože ono to ani s těmi 50% navíc nebude víc hrát.