Fórum

24.07.2009 01:38
#51032 detail odpovědět

Přece se nemusíš ptát, jestli se můžeš zeptat, nakonec tady rozhodně nejsou jenom samí profíci, já sice říkám, že my prodáváme profesionální techniku, ale to je jenom aby bylo jasné, že nejsme žádný Datart apod. nechci tím selektovat zákazníky na ty správné a nesprávné. Já třeba nejsem profesionální výrobce kejsů nebo přívěsů, ale akunýtovačku jsem si koupil od Gesipy, protože vím, že funguje. Na středy a drivery na hornách bych se asi rozmýšlel mezi RMX850/1450 a FRS1300, kdyby šlo ještě trochu připlatit, tak PLX1104, případně čtyřkanálovým QSC CX. Ono to na první pohled vypadá jako velký nepoměr s povoleným příkonem těch reproduktorů, ale hraje to opravdu líp, než když zesilovač nemá pro špičky žádnou rezervu. A proč by mělo něco být na 10" špatně ? Pokud budemem pokládat 15+1,4" za dobrou kombinaci, tak to je přece lepší poměr ? Na jednu 8" už je to celkem dost, ne snad výkon, ale s pásmem od 100 Hz nemůže být moc citlivá, samotné středy nestačí, proto se používají do beden 8+1" spíš "basovější" modely, dvě 8" už cenově, rozměrem, požadovaným objemem nemají proti 10" výhodu a dost zásadní nevýhoda je jejich přes 16" vertikální rozměr, navíc s mnohem složitějším způsobem vyzařování, než by měl jeden 16" (dva zdroje proti jednomu). Pokud bude nějaký jasný argument pro dvě 8" (bedna se musí vejít do nějaké škvíry, nesmí vadit ve výhledu na podium z první řady, musí to být symetrické v obou osách - MTM...), tak nebudu 10" prosazovat, ale pro běžný satelit bych jí dal přednost, problém samozřejmě může být ten minimální výkon zesilovače do 8ohm. Co to je za model ?