Fórum
Ad. Pohoda. Prave som sa predcasne vratil z pohody a prekvapila ma rychlost, akou sa sprava dostala az k vam do ciech. Velmi velmi vie potesit XX telefonatov, aj od ceskych kamaratov-zvukarov, ktory sa pytaju, ci sme v poriadku a ci sa nam nic nestalo. Ale o to potom viacej mrzi fakt, ze existuju taky pololudia-hyeny, ktore chodia po kaluziach krvi medzi polomrtvymi ludmi s mobilom v ruke a filmuju, namiesto toho, aby pomahali ludom, ktory tam bojovali o zivot. Zvucil som tam skupinu, ktora hrala polhodinu predtym, ako sa vsetko zomlelo. V tom case tam bolo cca. 7 000 ludi aj v okoli stanu. Jedine stastie, ze sa to nestalo vtedy. Stan stavala nemecka firma a bol to 2 najvacsi stan v europe. bol postaveny naozaj kvalitne. Po obvode boli zabite koliky kazde 2 metre, ktore vrazali do zeme pneumatickym kladivom. Stan ale podfuklo a tieto koliky vytrhalo zo zeme ako sparatka. Samotna plachta by nikomu nic neurobila, ale popadali nosne stlpy a tie spolu s hrubymi ocelovymi lanami zabijali. Support, stage, zvuk a svetlo davala firma Q99 a chlapci si dali naozaj zalezat. Bohuzial, utrpeli znacnu skodu. Komplet cely stage ostal kvoli vysetrovaniu stat. Nemali ho zavetreny, cize ak dojde vietor, obavam sa, ze to nevydrzi. Zvuk 12 x KF-760 na stranu, SB1000, svetla Robe, velka LED-stena. Skoda moze byt obrovska. Nastastie je vsetka technika poistena zo strany organizatorov. Tym neostava nic ine, len udrzat si pevne nervy, lebo festival Pohoda je bezkonkurencne najlepsie organizovany festival na slovensku. Ale hlavne, uprimnu sustrast obetiam. Vyhasol zivot 29-rocneho mladeho muza a 3 ludia su v kome. Jeden z nich bol kamarat od techniky. Vazme si viacej zivota.