Fórum
Co se to tu stalo, za dobu, co jsem tady nebyl ????
Čistě hypoteticky bych si dovolil tvrdit, že pracnost vytvoření rozumného zvuku roste se čtvercem sračkovatosti aparátu .....
Tzn. na totální odpad se nic udělat nedá, na to co mám třeba já, se člověk zatraceně nadře a na špičkovej aparát to je relativně pohoda a člověk si může vyhrát s mazlením detailů, protože na to má čas a prostor ....
Já třeba u nás v kině zvučím na 2 suby a 4 kompakty s tím, že mám udělanej levej a pravej centr na třetinách pódia (protože má sál čtvercovej půdorys) a ty dvě bedny míchám přes takový udělátko do polovičního panoramatu a zpožďuju na stejnou "startovní čáru"...
Dělení je hodně šílený a má jinou strmost, frekvenci a typ filtru pro centry a jinou pro kraje - preset jsem ladil několik akcí ....
Nicméně jsem si to nechal zaplatit a nikdy si nikdo na techniku a provedení nestěžoval a o tom to je ...
Nejlepší pochvalou (kromě patřičného honoráře) je to, když vám britská kapela řekne, že za celé Evropské turné neměla lepší zvuk, nebo dostanete od zvukaře švýcarské kapely darem kus jeho techniky, co vozí s sebou, s tím, že se mu líbí, jak to děláte a že by se Vám to mohlo hodit ....
Kód:TANEC :-)