Fórum

Jawis
15.07.2009 12:48
#50651 detail odpovědět

To Sajdis:

Dle mého názoru (ačkoliv nejsem Hubert) existuje do téhle konstrukce konkrátně z produkce RCF několik vhodnějších modelů v dobách kdy Mogale navrhoval tuhle koncepci pravděpodobně ještě nedostupných. Osobně bych doporučil LF18N451. Nejsem si ale jistý, že stavět tuhle bednu je nejšťastnější rozhodnutí.

Ohledně sporu o odměnách zvukařů a úrovni akcí vůbec.

Předně pan Sinclair není placená figurka a ví dobře očem mluví. Na druhou stranu by nemusel všechny bezmilosti nálepkovat a házet do jednoho pytle.

Když už tady padla zmínka o vesnických zvukařích tak bych si troufnul zařadit se mezi ně. Existuje totiž strašná spousta zájemců, kteří chtějí uspořádat akci se skutečně čistým úmyslem ale rozsah akce jednouše neumožní nastavit cenovou laťku. Typickým příkladem jsou akce pořádané Sbory dobrovolných hasičů v obcích o 100 obyvatelích. Jelikož čistý zisk z takovéto akce málo kdy přesáhne 10 000 kč je takřka nemožné (sbor musí z této sumy celý rok existovat) požadovat odpovídajicí odměnu. Protože je mi tahle činnost především koníčkem tak jsem ochotný to lidem tady udělat za párek 3 piva, něco na naftu a pár korun k tomu, které většinou hned jak dohraju nechám s klukama stejně v hospodě. Pokud tímhle počinem beru práci někomu z Vás omlouvám se, ale ti lidi stejně nebudou ochotní nikdy zaplatit o řád vyšší cenu. To to sdružení raději zruší. Navíc je většině lidí tam srdečně jedno jestli se tam hraje na Tapca, nebo na EAW. Pokud zvukař není pitomec a úplný ignorant tak si s tím poradí.

Něco úplně jiného jsou ovšem akce typu CUBA-Libre párty, kde se holí děti školou povinné o kapesné babiček. To si obec pozve do svého KD partu debilů, kteří na baru berou za malého panáka puschin vodky 30 kč, za pivo v plechu 45, aparát si nechají odnosit kolemjdoucíma a pak ještě odmítají za sál zaplatit s tím že jim údajně přišlo málo lidí. Zvuk na zblití, ale hlavně že bylo všude tolik mlhy, že jsem neviděl přes stůl.

Zkus od sebe Sinclaire tyhle případy oddělit.