Fórum

10.07.2009 16:22
#50432 detail odpovědět

K těm cenám bych i já rád něco podotknul.Jakýkoliv servis na auta si dnes za 1 hodinu práce v běžný pracovní den řekne minumálně 300 Kč na hodinu, značkový od 500 do 1000 za hod.Teď jsem dostal nabídku na instalaci malé vzduchotechniky.Montáž na dílně -250Kč na hodinu, seztaveni na místě cca 1 hodina práce - 350 na hodinu.Nutno podotknou, že se vžda jedná o cenu bez DPH a o práci pondělí až pátek do max 18:00 hodin.
Zvukař, který vlastní a zkušeně ovládá značkový aparát, je vysoce kvalifikovyná, odborná síla, která bohužel ještě na svoji firmu přenáší veškerá rizika která mohou během hudební produkce nastat.
Můj názor je ten, že zvukař obsluhující a stavějící aparát by měl mít hodinovou sazbu minimálně rovnající se kvalofikovanému servizu a při zahrnutí rizik i podstatně větší.Ale jak řekl něk´do níže, svým způsobem si za to můžeme sami a ceny jsme si tak zmršili jenom my.
Nezabývám se cenou "rádobyzvukřů" etablovaných z různých DJ a pouštěčů, mluvím o zvukařích, ktří vlastní minimálně střední třídu značkové techniky, ví přesně jak co funguje, jsou žánrově univerzální a jdou s dobou a technickým vývojem.Porovnejte naší činnost, vybavenost a mzdy s řadovým It pracovníkem, programátorem, technikem apod.K jejich hodinové mzdě se ani náznakem nemůžeme přiblížit, a to děláme o svátky, soboty, neděle a převážně v noci.Jak ,5 psal MAD sám si připravím, naložím, odřídím 7.5 tunu postavím zapojím, nazvučím ,odjedu koncert a to všechno zase zpátky a po 16 hodinové šichtě si vydělám hrubého v lepším případě 6.000 - 10.000Kč.AbY do toho šel člověk dobrovolně, tak to musí být minimálně fanda, spíše fanatik či magor.Kdo chce vydělávat velký prachy, tak to má jako koníčka a finace sbírá jinde.A jsme tam kde jsem začal, sami si za to můžem.