Fórum
Kouba: Najhorsie je, ze u nas zacinaju niektori zvukari doslova "leniviet". Minulu sobotu sme hrali (my - folklorny subor) v jednej dedine na juhu SR, kde bol zvukar s celkom slusnym aparatom, dohodli sme sapredom, ze signalovu cestu si zoberiem svoju a napichnem sa na PA. V sobotu, ked som zacal vybalovat pary mikrofonnych stojanov, metre kablov zacal sa na mna pozerat, prisiel ku mne a hovori: "obdivujem ta, ze sa ti chce cucat s nejakymi mikrofonmi, ja mam najradsej, ked si kapela donesie svoju nahravku a mam pohodu, zvuk vyborny a ludia su aj tak spokojni...". Ked som dal nad cimbal dva mikrofony a poznamkou ku kolegovi - spoluhracovi "prosim, natocmi jeden dolava, druhy doprava", to profesionalneho zvukara neviem, ci natolko zaskocilo, alebo urazilo, jednoducho odisiel na svoje stanoviste :-) a po akcii znovu prisiel za mnou, ze zvok bol naozaj perfektny... Pochopite to? Ale to je uz vsade, mne je z toho zle, ked pridem na slovensky folklorny festival do Vychodnej, na podium nastupi Lucnica a muzikanti nerobia muziku. Su tam ako okrasni panaci do poctu... :-(( je to smutne... Takze asi o tomto to naozaj je...