Fórum
to Lumix:
Ještě v osmdesátých letech jsem měl na každé straně 2x ARM FANE J105 a 2x EV TL4025, konce Dynacord. Pak Yorkvilly po 2x15 Fane Collosus šikmo donitř bedny a se 4 BR. To byla taková stará klasická bedna, dělalo se to i v RCF s jejich 15\\\\\\\\\\\\\\\". Patnáctky nedají úplně nízký bas, Collosus už vůbec ne, ale do baráků s mizernou akustikou jsem pro kopák používal \\\\\\\\\\\\\\\"šťouchnutí\\\\\\\\\\\\\\\" asi tak na 80 Hz, to je takovej \\\\\\\\\\\\\\\"suchej\\\\\\\\\\\\\\\" zvuk, kterej se dřív v bigbítu používal. Vyhneš se tím stojatému vlnění a skutečnosti, že v sále basy nic moc a na WC dobré... To se týká hospodských sálů s holými stěnami a podobně.
Tenkrát jsme prohnali kopák od Deep Purple analyzérem, koupili jsme 31 pásem EQ, Betu 52 a přesně podle analyzéru nastavili průběh. Posluchači nám to věřili.....
To RCF L15P530 jsem měl krátce. Rodiče onemocněli, prodal jsem aparát a věnoval se jim. Dnes nemám ani jedno.
Dneska jsou úplně jiné možnosti. Pod L15P530 s DE250 nejméně 2x BC 18PS76 v BR, jeden hornflex s X400 nevím, záleží na hudebním stylu.
Nesmírně důležité jsou kvalitní zesilovače. Už jsem tu někde psal, že až když jsem si koupil své první CROWNy řady CSL #předchůdce M-T, stejné obvody#, tak jsem zjistil, jak dobře může aparát hrát. Díky nabídce zesilovačů QCS tady v PD to není neřešitelný problém.
Hodně zdaru IvanD