Fórum
Tak jsem tu nakousl něco co nedokáži dost dobře vysvětlit.Já si to vysvětluji tak,že při kvantování je danému vzorku přiřazená vždy nějaká celá hodnota.Těch hodnot je konečný počet,kdežto počet úrovní analogového signálu je teoreticky nekonečný.To v praxi znamená ,že okolo jedné hodnoty může existovat x analogových hodnot,které mohou tvořit jemnou ,ale vnímatelnou nuanci zvuku.Kumulací kvantizační chyby rozumím ovzorkování této části signálu třeba jednou hodnotou několikrát za sebou v čase, tím zmizí původní informace a slyšitelná třeba u analogových zařízení. Je na převodnících , SW a potažmo i CPU jak si s tímto poradí . Vlastní odstup S/Š bych do toho netahal.Třeba stařičký DX34 s 18bitovými převodníky, při začném šumu poskytuje detailnější a méně chemický zvuk než třeba DCX2496 nebo skoro i ten Navigátor. Jak to u procesorů úrovně XTA dělají nevím a asi to ani neřeknou, ale někde u toho co jsem popsal problém být musí. Třeba nám sem napíše někdo, kdo tomu opravdu rozumí a zjistíme,že je to úplně jinak:-)).