Fórum

Ferda
09.06.2009 21:26
#49232 detail odpovědět

To Hubert (bez urážky): píšeš tu lži - věta: "Měl jsem kdysi na vyzkoušení Sabine 360 a DRPA" znamená, že jsme měli na všech mnou popisovaných aparátech tyto procesory minimálně na jedné akci (Sabinu dokonce přímo od Prodance). Připadá Ti to jako žádné praktické zkušenosti? To spíš u vás nemáte praktické zkušenosti. Věci vyčtené z datashetů jsou v praxi k ničemu.
"Prostě si teď koupil XTA, tak je nadšen a předtím používal 260, takže se mu to zpětně s PA poněkud plete" - to znamená podle tebe soudím sebe? Mě se totiž nic neplete. A máš snad věšteckou kouli, že víš co jsem si koupil? XTA to totiž není. A taky jsem netvrdil že: "PA je lepší než Navigátor".
Takže ještě jednou: NAV vs DRPA - zvukově srovnatelné, cenově podobné, výbava NAV lepší, ovládání lepší DRPA. Doufám, že to už nikomu nepřijde jako srovnání jablek s hruškami.
DR260 zvukově o poznání lepší, výbava dobrá, lepší ovládání, vyšší kategorie - vyšší cena.
Netvrdím, že jsem nejlepší a nejchytřejší, toto jsou pouze moje zkušenosti. Když si ale projdete diskuzi, zjistíte, že podobné názory nemám sám.
To George: speakermanagement má sloužit hlavně pro základní ekvalizaci repro, rozdělení do pásem, zpoždění a event. natočení fáze. Vše ostatní je podle mě u levných procesorů (DBPA, NAV, LEM, DCX....) nežádoucí zatěžování stroje.
Pokud musíš používat do hlavní cesty FBX, tak je mě Tě líto. Buďto zvučíte v akusticky velmi špatných prostorech, máte něco špatně v aparátu a nebo (bez urážky) je chyba mezi pultem a židlí.
To Kaku: v podstatě sis na otázku jaký je nejlepší procesor odpověděl sám: žádný. Slušnému analogu totiž dokáže konkurovat (zvukově) jen velmi dobrý digitál.
Možná je celá diskuze jen o tom nakolik každý z nás dokáže tolerovat nedostatky ve zvuku způsobené digitálními mašinkami....