Fórum
to Pavel Vojta: Sám víš nejlépe, že jedna věc je použitý systém a další věci, neméně podstatné jsou zapojení, nastavení a obsluha.Použitý systém pro koncert GA se mi moc nezdá.Trochu mi připadá jako, že hráli na to, co jim zbylo.Výrobce doporučuje 3ks KF730 pro 2ks SB730 nebo 2ks KF730 pro 1ks SB1000 nebo 4ks KF730 pro 1ks BH760. Vzhledem k uspořádání středobasových 10" v KF730 zvuk zdaleka tolik nepodléhá odrazům (narozdíl od jiných systémů) a tedy i chování systému vyžaduje dost jiný přístup u zvukařského pultu.Sám nejlépe víš, že kmitočty kolem 200Hz +/- ... jsou v některých sálech kritické buď co do odrazu nebo dozvuku. Osobně nemám zkušenosti s BH760, ale používáme SB1000zRi a SB730 a to jak jedno nebo druhé, tak obojí dohromady.Samozřejmě použití dvou typů basovek vyžaduje dva kanály procesoru a na každém jiný processing.Zvukově se samozřejmě basovky liší. SB1000zRi zasahuje kmitočtovým průběhem k velmi nízkým kmitočtům (prostě fofruje nohavicema), ale na KF730 lépe navazuje SB730. Na velkých akcích 2 x 12ks KF730 se nejlépe osvědčila právě tato kombinace a to nejen mně, ale i zahraničním uživatelům - viz diskuze www.eaw.com.