Fórum

Jakub
19.05.2009 10:09
#48374 detail odpovědět

Drobku, kdysi jsem přemýšlel úplně stejně. Taky jsem se hned všeho bál, když se mi to nezdálo, pořád jsem se ptal, někoho jsem s tím možná i otravoval. Praxe pak ukázala, že je všechno jinak. Povím ti příklad. Kdysi jsem svého času zvučíval na zesilovač Omnitronic P-1500 + 4 home-made bedny osazené nějakou Eminencí. Vždy dvě a dvě na stranu a hrál jsem do 4 Ohm. Papírově má ten Omnišrot výkon 2x 750W/4Ohm. Hele, hrálo to, fungovalo to, topilo to jako prase, na tom zesilovači si neudržel ruku, větráky foukaly jako pominutý... o pauze, kdy do beden nešlo zhola nic, větrák se "vyfoukal" a ztichnul, zesilovač zchladnul ale pořád byl teplý. Pak to zase začlo hrát. A opět na novo, ale fungovalo to. Pod tím jsem měl Tapco J-1400 kterým sem živil subbasy do 8Ohm a jednou i do víc basu do 4Ohm a hrálo to a topilo to taky.
Takže ukvapený prodej GX5 protože, že topí, je zbytečné. Nezapomeň, že to je QSC. A když na to příjde, ty máš ještě bedny 2x 15", takže když ti jeden zesilovač náhodou lehne, dohraješ tu akci na ty vrchy na druhej zesilovač a šmytec.