Fórum

18.05.2009 15:40
#48323 detail odpovědět

Nominálně ano a skutečně v nich jsou 16ohmové 15", ale podívej se na ten graf s impedancí, který jsem ti posílal a porovnej si ho s jinými nominálně 8ohmovými bednami třeba tady nahoře. Ve velmi širokém pásmu je to mnohem spíš 4ohmová než 8ohmová bedna, což není nic tak divného, když vezmeš v úvahu, co za zesilovače jsou Tapco Juice. Prostě jsi jenom podal další důkaz, že GX5 může hrát i do 4ohmů, ale není to jeho nejlepší role. Jistě, vliv výkonové komprese se u 3" cívky a magnetu s čepovým neodymem dá čekat s jistotou, ovšem pokud už nejde přidat na napětí ze zesilovače, tak právě ta výkonová komprese vede k automatickému snížení příkonu, takže to "už netáhne", ale "neodejde", samozřejmě za předpokladu, že ty teploty magnet a vinutí a spider atd. vydrží. U NDL zcela jasně drží, protože se prostě nesypou VŮBEC a to je při mnoha stech prodaných kusů do velmi různých rukou opravdu věc nevídaná. Znovu opakuji, že každý samozřejmě má svůj kus pravdy, ale je dobré vědět, jak velký u koho vůbec může být. Jsem si úplně jistý, že i s naším servisem není každý spokojený (ani já tak docela nejsem), ale statistika je neúprosná a když nám lidi nosí reklamovat vadné GX3, tak by samozřejmě GX5, kterých je prodaných mnohem víc a mnohem víc od nich čekají, nosili tuplem, úplně bez ohledu na to, kolik je kde dementů .-)