Fórum
Drobku,
ono tak po netu nelze říct kdo udělal něco špatně a kde je chyba. já u tebe byla z bassreflexu prostě nešel tlak. Samo, že naladění je jedna věc a porvedení samotné bedny je druhá stránka. Už jen to že bedna jě nějak naladěna, třeba na 50Hz a ty tam dáš o nějakou výztuhu více, ubereš objem bedny a ladění muže jít jinam, výše, níže. Výše nevadí ale pokud se dostaneš pod rezonanci repráku, problém a hrát to moc nebude. když hodím do simulace ve WinISD 18PS76 na 150 litrů, ladění 50Hz, vyjdou mi dva 10cm bassreflexy o délce 5,21cm anebo štěrbina 50x10xm o délce 21,4 cm a ve štěrbině bude "tlak" 16.44 m/s takže bys měl něco cítit. SPL 126dB
Stejně ladění s mým 18TBX100: SPL 128dB, "tlak" 19.21 m/s, rozměry bassreflexu stejné. Takže ty repráky budou hrát skoro stejně při stejném příkonu, jistě že TBX o něco více... ale aby to nehralo vůbec, je něco špatně, co? To je otázka. Poměr vnitří rozměry bedny, rozměry štěrbiny, štěrbin, pokud tam jsou 2 anebo jedna rozdělena napůl výzhutou a kukneme na to. Jinak podotýkám že moje bedny nejsou vytlumene ničim a hrajou. Pořádná konstrukce a výztuha a vše ok. Popřemýšlej, psal jsem ti termín a místo kde lze je slyšet!