Fórum

08.05.2009 14:47
#47880 detail odpovědět

Lajčik: milej zlatej, Ondra má pravdu - bedny nelze "dát do můstku", leda bys je zabudoval do nějaké dřevěné lávky přes potok; bedny jsou prostě zapojené buď palalelně nebo sériově. "Můstek" je výhradně označení provozního módu zesilovače, kdy (silně zjednodušeně řečeno) v podstatě každý kanál původně stereofonního zesilovače zpracovává jednu půlvlnu signálu. Výsledkem je "monofonní" zesilovač o dvojnásobném výkonu; zatěžovací impedance přitom nesmí klesnou pod dvojnásobek minimální hodnoty pro normální dvoukanálový provoz. Takže bacha na slovíčka. - ty spojíš dvě 8ohmové 500W bedny PARALELNĚ a budeš je napájet jedním zmůstkovaným zesilovačem , který dává v můstku 800W/4ohm. To jest do každé bedny půjde cca 400w, což je v pořádku, i když by neškodil ještě větší výkon.

2 JOJko: ja som ozaj iba zajebaný Švéd z Prahy:-) Ale mám pár kamarátov Slovákov a slovenčina se mi naozaj páči, príde mi ovel'a zvukomalebnejšia ako čeština: treba také HMLISTO alebo HNAČKA - to je ozaj výraz, ktorý ide na koreň veci (aj celkom nudný český průjem može človeka pekne prehnať)! Alebo DOJČENSTVO, ŤARCHAVOSŤ - prostě paráda!

2 JKL: já bych na pivo šel a rád, ale my jedem s Kokotíma do Děčína :-(