Fórum
...musim upozornit ze proti znacke Vestax apriori nic nemam a par rokov som bol celkom spokojnym pouzivatelom ich pultov. Kto ale vyzdvyhuje PDX2000 je podla mojho nazoru bud uplny buran, ktoremu nevadi,ze pri hrani ma pod rukami hromadu umlej hmoty a ze na platnu kladie ramienko skutocne otrasnej kvality, alebo hiphoper ktory obetuje vsetky ostatne vlastnosti len kvoli silnemu motoru (ano pri scratchingu je tento parameter naozaj dolezity)! K nedostatkom Vestaxu ktore tu uz Sendy a Hubert zhruba nacrtli by som doplnil cudesne rozochvenie sa celeho stroja pri miernom pribrzdeni taniera - pozoroval som to asi na 50% vsetkych tychto pristrojov, ktore sa mi dostali do ruky (cca10ks)!
Keby tu niekto vyzdvyhoval Stanton 150 (a jeho niekolko dalsich rovnako vyzerajucich klonov), tak by som sa pravdupovediac cudoval menej ako teraz. V porovnani s Vestaxom PDX2000 je to omnoho vydarenejsi gramofon (aj ked ma skutocne cudesne ramena a jeho zivotnost v realnych podmienkach je velmi nejasna)!
2Hubert: Subjektivne je sila ktora pohana tanier u Vestaxu naozaj omnoho silnejsia v porovnani s technicsom. Omnoho viac nez by naznacovalo papierove porovnanie (1,5 versus 2,0). A neopisujem len rychlost startu, ale hlavne to ako tanier reaguje na pribrzdovanie alebo zrychlovanie ktore mu ruka dja posobi. Vestax tu "drzi" omnoho viac aj ked opat treba napisat ze je to dvojsecna zbran nakolko technika mixovania vlastne pocita s tym ze dj tanier pribrzduje alebo zrychluje. Vestax sa mne osobne zda byt v tomto smere ako osol s ktorym ories rolu a korekcia smeru orby nie je velmi mozna. Ale uznavam su medzi nami aj taki, ktorym to vyhovuje! :-o