Fórum

31.01.2005 13:48
#4648 detail odpovědět

taky přidám něco o gramcích. S provozem gramců Technics mám osobní zkušenosti od roku 1992. To jsem do firmy koupil první párek Technicsů a začal je pronajímat /a Hubert opravovat/. Mechanické vlastnosti jsou opravdu výjímečné. Co se týče zpětné vazby, tak je to často o inteligenci obsluhy. Někteří holt nechápou, že je nutno vyndavat z case na každou akci, o správném nastavení výšky ramínka se dá taky často pochybovat. Důvodem zpětné vazby je může být i poškozený nebo silně zašpiněný hrot. To souvisí i s kvalitou přehrávaných desek. V dřevních dobách jsem viděl i žvejkou přilepenou minci na hlavičce, prý to jinak nedrží v drážce....Mince měla hodnotu dle místa pobytu /DM,USD.../.Věc, která téměř vždy zabrala se opravdu dá koupit ve stavebninách. Pořádná betonová deska je prostě základ ! Eliminátory zpětné vazby mají opačný efekt. DJ který zná svoje desky pozná, že tam něco chybí a začne kroutit a kroutit. Zkušení zvukaří většinou po zvukové zkoušce vyříznou ostře problematické místo a jdou spát. No, a potom je nutné aby na např. větší akci byl stage manager sledující, zda na Rodecu opět nesvítí všechny LEDky.