Fórum
Ty publikovat nebudu, vyřídil jsem si to s výrobcem, taky žil v přesvědčení, že dělá všechno dobře, protože prostě s některými věcmi neměl zkušenosti z praxe. Nikdy v životě jsem neměl žádný problém způsobený technologií výhybek "na prkně", ale měl jsem jich hodně, způsobených použitím tišťáku (velmi různých výrobců). Ano, je pravda, že se dá i taková výhybka udělat spolehlivá, ale u té první je to zřejmě snadnější. Pracnější není, pokud započítám návrh a výrobu malé serie, tak rozhodně ne, dělal jsem mockrát obojí a pro prototyp bych vždycky sáhnul zase po odřezku překližky. Ano, ta připomínka "handwired" aparátů, co kdysi byly všude a dneska se za jejich repliky hodně připlácí, je docela na místě. U výhybky máte navíc výhodu, že se všechny součástky lepí na velmi tuhou, nerezonující podložku, delší vývody a větší izolační mezery také odstraňují některé příčiny poruch. Materiál je bezcenný, není důvod s ním šetřit a tak nejsou na sebe namačkané věci, které by z principu měly být co nejdál, neexistuje nebezpečí, že se bude letovaný spoj od součástek zahřívat a tak ztrácet kvalitu atd. Očka na originálních pájecích lištách mají přesně rozměr fastonu atd.