Fórum

10.03.2009 10:29
#45498 detail odpovědět

Já bych si dovolil připodotknout, že jsem snad ještě nikdy neviděl v EAW žádnou seriovou Eminenci, pokud má něco koš jako seriový reprák, tak to opravdu neznamená nic. Ani jeden z reproduktorů ve velmi známé LA212 není seriový, dokonce ani to 2" bísíčko ne. Další věc, na kterou nelze zapomínat, je skelet a výhybka, každá z těch věcí je PRAVIDELNĚ DRAŽŠÍ, než nějaký 12" a to tuplem u EAW, kde dělají zdaleka nejpropracovanější výhybky, jaké se dají v seriových bednách vidět. Obvykle jsou tak velké, že je značný problém je vůbec do bedny namontovat a tak bývají dělené na několik částí, které kopírují volné plochy stěn uvnitř, zažil jsem v jedné hodně malé bedýnce i výhybku patrovou, ve dvou vrstvách nad sebou, na celé ploše zadní stěny. Jenom pro naprosté laiky přidám, že komplikace a nárůst nákladů nezpůsobují zde SOUČÁSTKY výhybky, ale hlavně její NÁVRH, který je samozřejmě pracný více než přímo úměrně složitosti. U novějších beden se postupně tato péče, věnovaná návrhu pasivní výhybky, přesouvá do návrhů nastavení DSP a to až po Gunness Focusing, to se opravdu neobjevilo právě u EAW náhodou !