Fórum
Petr: No, aby som pridal moju osobnu skusenst. Kto je zo SR pozna. Zvucil som nas folklorny subor v KD v Leviciach. Sala pre 300 ludi. Aparat: powermix Behringer PMH 5000 a bedne nejake imgstage... K bedniam sa nevyjadrujem, skoda pismenok. Kable a mikrofony som mal svoje, nahovorili ma, ze ved naco si tam budem brat svoj aparat, veeed tam majuu :-). K mixu: Prisiel som do zvukovej kabiny... Bal som sa chytit prvych 5 faderov, aby mi nezostali v ruke. Zacal som miesat. Savla vybudena na 0dB, gain na 50dB, skoro maximum. Led meter na masteri siel do cerveneho. To co to predviedlo bolo nie nazvucenie, ale prizvucenie... Dalej, ta led dioda pri gaine, co ma sluzit ako limit blikala stale. Tanecnici tancuju na javisku, hovorim si, no, idem to zrezat na 100Hz na kazdom kanali. Ten prepinac som zapinal, vypinal, no nic nebolo pocut, buchot stale rovnaky. Krutil som tymi stvorpasmovymi korekciami. Podla mna tam ani nemusia byt... k nicomu nie su... Nechal som to tak. Hovorim si, na husle pridam hall. Vytiahnem savlu s efektakom, brumelo to... tak som sa vykaslal nato. Vrchol bol, ked mi prisli povedat technici, ze nepouzivaj 6 vstup, je vyskratovany. Pocas akcie sa to cele este viac rozbrucalo, rozbrumelo... A zvukovu kabinu to riadne vykurovalo... Po tomto zazitku zaver: Odteraz aj ked si neberiem svoje reprobedne, tak svoj tapco pultik 260FX co dam do batohu nosim stale. Jednoducho, Behringer ma sklamal na celej ciare, v mixpultoch a powermixoch. Nehodlam ho propagovat. S ostatkom vyrobkov nemam skusenost, nebudem posudzovat. Zaklad pre mna je Tapco... A to je zo skusenosti... nie vycitane odniekial a to som muzikant a amatersky zvukar, no tento rozdiel bol markantny...