Fórum

09.03.2009 18:35
#45457 detail odpovědět

Když už se tu zase pere, co do aparátu ano a co ne, tak se přidám:

V sobotu jsme měli akci - Ples muzikantů. Tři dechovky, každá měla 2 hodiny na vystoupení. První vystupovala naše místní (tu zvučím), v podstatě amatérská - chlapi, co hrají po práci, mají to jako koníčka. Druhá profi, co jezdí hlavně Německo a třetí je takové menší těleso o pěti muzikantech plus jedna zpěvačka.

PA bylo naše pro všechny účinkující společné: 2x NDM152 krmené QSC RMX2450.
Naše zvučení: Pult AH GL2200-424, master EQ je upgradovaný Tapco Tweeq, kompresor na zpěvy v podskupině je mírně upravený Alesis 3630, efekty - na zpěvy TC 350M, na nástroje Alesis MicroVerb4. Nic složitého ani drahého a v efekťáku nic věhlasného.
Zvuk první kapely v podstatě OK i v problémové sportovní hale, nemohu však hodnotit, když sem ho dělal sám, ale dle reakcí z okolí spokojenost.
Pak se připojili do linkového vstupu profíci: Mix Behringer MX8000, Ultracurva plus ještě něco - taky od Uliho, efekty Lexicon a TC tuším. Okamžitý dojem byl otřesný - řev, guča, nesrozumitelné zpěvy. I po delším hraní, kdy si to za urputného snažení zvukaře trochu sedlo, pořád to byl celkem opruz. K tomu se přidala jejich chrastící kabeláž s čínskými konektory, což mě vůbec nepotěšilo, rány v bednách zrovna moc nemusím.
Poslední vystoupení odjel tentýž zvukař co dělal profíky na naší GL2200. Účinkující měli jen vlastní mikrofony a můj DI box na klávesy, zvuk byl opět v normálu.
Nevěřím tomu, že to vystoupení profíků celé zkazil linkový vstup na GL2200, naroutovaný navíc tlačítkem přímo do L-R. V insertech MAIN-OUT byl stále zapnutý Tapco Tweeq, nastavený stejně, toliko na dorovnání akustiky sálu, jinak nic.
Dlužno dodat, že profíci hodlají v nejbližší době pořídit nový pult, MX8000 jim dosluhuje a jelikož mají v plánu koupit digitál, budiž jim odpuštěno, že šetří balík, takže ještě musí nějakou dobu vydržet.

Závěr: Jsem rád za to, co v PA mám. Kompromis cena / kvalita / spolehlivost mi naprosto vyhovuje