Fórum
Měřím samozřejmě opakovaně, zvlášť když je původní měření nějak podezřelé anebo vím, že reproduktor inovovali pod stejným značením, o jaký model konkrétně jde ? Je potřeba si uvědomit, že některé modely a některá měření jsou dneska kolem 12 let stará a mohlo dojít ke změně anebo třeba jenom zmenšení rozptylu parametrů. Na nízké (ale i střední) kmitočty má vliv bedna a její umístění, samotné 15" například měřím v cca 110 litrovém basreflexu položeném na zemi s reproduktorem v horní stěně, bedny obvykle (hlavně když jsou u toho směrovky) na stojanu cca 1,7m vysoko a jejich objem a tvar a ladění bývají také odlišné od té "standardní". Hlavně kvůli chlazení by asi bylo lepší, mít výhybky zespoda volné a kolem nich také vynechanou mezeru, ale tohle je běžná praktika a nepamatuju se, že by od výhybky polyesterové rouno chytlo plamenem, on je ten materiál dost odolný. EAW mívá někdy výhybky v tlumení skoro zabalené (musíte ho odtrhnout, abyste se k nim dostali - třeba teď tady mám rozebranou JFL210) a taky jsem nikdy neviděl žádné náznaky hoření ani po havárii kondenzátoru apod. Tak porovnávat vedle sebe sestavy těchto LA ještě u nás nemohl nikdo, JFL210 máme na skladě asi týden, NTL720 zhruba o měsíc déle, čili někde jsem sestavu slyšel, někde jenom kus nebo dva, ale vedle sebe zatím nikdy. Dojem je prozatím podle předpokladu, TTL33A je typický LA, jedna bedna je málo, teprve s množstvím to přestává být "samé výšky", JFL210 je přesný opak, skutečně se dá hrát s jedním kusem, až na směrovky se chová podobně jako kompakt 15+1,4", žádný problém s navázáním na sub.