Fórum

05.03.2009 19:32
#45251 detail odpovědět

Pokud nejsou peníze na prvním místě, tak jednoznačně doporučuju vybírat z EAW, nabídka je velmi široká, jsou to až neuvěřitelně propracované věci, před kterými já osobně mám vyloženě respekt, protože si na základě vlastní zkušenosti s vývojem beden atd. troufám odhadnout, kolik je potřeba mít, znát a udělat, aby vznikla jedna jejich "běžná bedna". Naprosto ale odmítám z těch mnoha desítek modelů (EAW má jenom modelových řad víc, než některé takyslavné značky modelů celkem) dělat nějaké žebříčky a degradovat tak všechnu jejich práci jenom na nějaké nedodělky a nepodarky, protože "nejlepší" je jenom jedna a tu si zrovna Franta Vomáčka nemůže koupit, protože by musel prodat barák. Já si skoro troufám říct, že VŠECHNY EAW jsou nejlepší, každá ve svém políčku trhu. RCF je hlavně levnější a nabízí mnohem více aktivních beden, takže je často snadnější si vybrat z nich, porovnáváno koruna ke koruně si rozhodně nevede hůř než EAW, ale ještě tam stále chybí ta kontinuita vývoje a výroby pro nejnáročnější zákazníky po víc než generaci, chybí tam Gunness Focusing, ještě stále nejde o všeobecně akceptovaný "riderový" aparát. to se pochopitelně změní, ale u EAW už se na to není potřeba těšit. Aktivní bedny QSC zatím nemíří takhle vysoko, v pasivních by dobře vyhověl line array WideLine. Mackie a Megaton můžou v některých modelech také vyhovět zadání, ale to už by asi byla odpověď na jiný dotaz.