Fórum

15.02.2009 15:57
#44402 detail odpovědět

2 Zbyněk: ehm, úbytek na letním festivalu??? Kolik jsi viděl těch festivalů, a jakých? Na každé slušnější akci dnes stojí za pódiem generátor, protože ono těch plácků, kde by k dispozici bylo několik 125A zásuvek, moc není. A protože na těchhle akcích se většinou používají DOBRÉ generátory (nikoli Praga V3S z vojenských přebytků), tak je tam 235V na fázi i v momentě, kdy se rozsvítí všech těch 120 PARlightů, 6 sad ACL, 8 blinderů a k tomu běží výbojky v 16ti 575 hlavách. Proti tomu je odběr zvuku furt 00nic, i když tam visí 18V-DOSCů Sepultura za vezme.
Myslím, že pokud se někdo rozhoduje mezi LAB fP, CAMCO Vortexem, QSC PL380 nebo Crownem MA-I, tak se musí rozhodovat podle jiných kritérií, než jsou kvalita zvuku, provedení nebo spolehlivost. Všechny ty zesy jsou excelentní a mnohem větší roli bude hrát cena (resp. jaké mám vztahy s distributorem a jakou slevu dokáži vydyndat), osobní sympatie ke značce, to jestli jsem dobrý Moravák, který u Cajzlů nekupuje, a v neposlední řadě, co už mám v racku - ono většinou je logické mít všechny zesy jedné značky, už kvůli záměnnosti, servisu, kompatibilitě a podobně (kvůli chlazení například, těžko budu cpát do jednoho vozejku QSC, které "fouká" zezadu dopředu s konci, které "funí do racku").