Fórum
INDUKČNOST vzduchových cívek-pánové,všichni kdo stavíte bedny vyšších výkonů(příkonů), respektive výhybky sami,ať už podle návrhů Huberta či dle vlastních výpočtů a používáte cívky se "vzduch.jádrem",bacha na indkukčnosti jednotlivých cívek!Pokud možno by měly být co nejdále od sebe,případně basová cívka úplně mimo desku výhybky,tak jako to používá např.Montarbo v některých svých bednách.Teď jsem měl zrovna ten problém,po složení výhybky od Huberta (deska cca17x17cm,vzd.cívky naproti sobě v rozích), upevnění a odzkoušení jsem byl zklamán výsledným zvukem,šlo to do středů,hrálo to jakoby s echem,no hrůza.Po různých experimentech jsem přišel na to,že když je basová cívka ven z DPS a daleko od výškové,tím pádem ji neovlivňuje,zvuk se vyčistí a je supr.Takže basové cívky 0,82mH,pr.drátu 1,25mm koupené v Dexonu šly do koše pro svou velkou indukčnost a nahradil jsem je na DPS jinými,vlastoruč vinutými s pr.drátu1mm a je po problémech.Hubertův návrh teď pracuje správně a nutno dodat k naprosté spokojenosti mého(a nejen mého) ucha :-))