Fórum
Jiří E. : Řízením světel přes PC jsem se teď začal taky trochu zabývat. Převodnik jsem koupil na aukru, dělá ho někdo myslím, že v ostravě (možná olomouc:-)). Ze začátku jsem s tím docela zápasil, nechtělo mě to občas komunikovat s PC, ale už jsem našel postup jak to rozjet pokaždé. Možná to je chyba jen u mě na notebooku. Program používám německý DMX Control v2.9. Je volně šířitelnej a zatím jsem nenarazil na jinej, kterej by mi vyhovoval lip na real-time řízení. Občas se s ním potýkam s nestabilitou, ale to už taky postupně odstraňuji, teda spíš zjištuji, že to bylo chybou obsluhy:-). Když jsem ho poprve spustil tak jsem dost tápal, ale po pár odsezenejch hodinách už ho celkem chápu:-). Ovládám s ním 4x hlavy Futerelight PHS200 a nějaky plechovky a ted jsem na tom měl i dvě PAR 64LED. Knihovny na zařízení jsou na stránkách a nebo není celkem problém si je vytvořit.
Jestli tu je někdo kdo se tím taky zabývá a používá nějakej jinej osvědčenej program na real-time řízení, který by šel rozběhnout na převodníku miniDMX, tak budu rád když se podělí o rady.