Fórum

Sendy
04.01.2005 21:59
#4274 detail odpovědět

Ta poznámka o brzkém poklesu ceny LX7-II taky mnohé nepotěší... myslím si totéž, na to, co LX7 i LX7-II umí, mi připadají drahé. Druhá věc ovšem je, že když jej nedávno několik známých poptávalo, tak nebyly k mání a vypadá to, že se na ně stojí pomalu fronta jak v Carefóru o výprodejích :-)). Po těchto pultech sahají převážně ti, kterým dožívají Spirity Live (nebo je nechtějí kvůli dopravě tahat), ti, co obcházejí Uliho obloukem a ti, kteří vyrostli z věcí třídy Spirit Folio, nezanedbatelné při rozhodování je i "kontinuita značky".
2 VASEKD - já nejsem zvukař, ale servisák, navíc z jiného regionu, s jinou skladbou používané techniky. Většina techniky mi chodí do pracek ve chvíli, kdy se začne kazit, většinou po uplynutí záruk atd. Krom uživatelských vlastností, dá se pohledem dovnitř na skladbu dílů odhadnout, jestli to za 2 roky bude někdo vyhazovat, nebo jestli to může žít solidně 10 let. Vše miniaturizované mívá omezenou životnost - mini fadery mají třetinovou životnost proti "profi" slimům, slimy zase třetinovou proti "K Masterům"... Horší je to u otočných potů, 16mm ALPSy jsou dnes asi jen v drahých věcech, řada 9 a 11mm (nebo dokonce jejich bůhvíjaké kopie) je vyloženě spotřební. Základem úspěchu je samozřejmě slušně udělané zapojení, ve kterém nejsou zoufalé kompromisy... stačí pár ušetřených pojistných odporů a máte velkou šanci, že jednou budete na akci zcela v pr*eli :-(. Jinak uplatňuji krom předpokládané životnosti a spolehlivosti taky hledisko dostupnosti náhradních dílů, servisních manuálů, chování servisu atd. Pokud vám váš oblíbený dodavatel odmítá prodat náhradní kmitku do výškáče s tím, že díly neprodává, tak od něj kupovat pult je čirý masochismus.