Fórum

29.12.2008 19:04
#42597 detail odpovědět

Ale já s těma penězma problém nemám. Jednak je vnímám jenom jako prostředek, kterej mi umožňuje svobodně se věnovat tomu, co mne baví, jako je např. zvukařina; zadruhé jsem vyrost jako opravdická "socka" - poloviční sirotek, syn invalidního důchodce - takže mám dobrou představu o tom, co to znamená mít opravdu hluboko do kapsy. Jestliže mám dneska vlastní aparát a jezdím ve vlastním autě, tak jsem spokojenej a docela šťastnej (a pokud někdy ne, není v silách žádných peněz problém vyřešit či napravit - dokážou milióny někoho vyléčit nebo oživit?) Jestliže jsi opravdu bohatý člověk, pak musíš mít nějaké schopnosti; tak je rozvíjej a využívej a věnuj se svému byznisu - k čemu je ti pofidérní vítězství nade mnou nebo Hubertem v nějakých žabomyších válkách na netu - to je přece hloupost, tak jsem to mínil, nikoli ve smyslu urážky. Naprosto bez animozity přeju hodně štestí v novém roce a nechme této neplodné debaty.

2 Petr V.: jediný zásadní rozdíl mezi řadami 80/81 a 90/91 je v om, že "devadesátky" jsou především reverb. Pokud Ti jde o kvalitní hally, sáhni po 90/91. Je zde také na výběr více hotových, tovármích presetů (i více "bank") - vybrat si musí snad každý. Pokud potřebuješ klasický multiefekt, je volba opačná, i když i zde jsou velmi dobré reverby. Co se týče editace a podobně, jsou na tom oba přístroje stejně - je to docela náročné a nastavitelných pramatru jsou fakt kvanta. Co je docela nepřehledné, že některé parametry mají ještě subparametry, do jejichž editace se leze přes stisk hvězdičky. Taky mi chvilku trvalo, nez jsem si zvyk, že první dial je ADJUST a druhý SELECT, logičtější by mi to přišlo opačně. Ale zvuk nemá konkurenci, s výjímkou TC nejvyšších řad M3000/M5000.