Fórum
4PRO 3001-A nemůžeš porovnávat s Tapcem, přece to stojí úplně jiné peníze. Samozřejmě, že je to solidně vyrobená bedna, slušně osazená, slušně hrající, bezproblémově servisovatelná, ty plechové koše používá RCF jenom na menších neodymech (pouze modely osazené v bednách) a teď jsem to viděl na koaxiálu z instalační bedny řady P myslím poprvé s feritem. Není to nijak nebezpečné, plechové jsou skoro všechny Eminence, které jsme prodali a bylo a je i dost Fane, nějaké Precision Devices, prakticky všechny Celestiony atd. atd. Nikdy jsem si nevšiml, že by pouhé použití litého koše něco zlepšilo, jsou i hodně mizerné reproduktory v litých koších. Podobně je to i s tím zdrojem - 3001-A má klasický zdroj s toroidem, ale novější řady přešly na spínaný a rozhodně to není žádný problém, jinak by nemohly stát víc a prodávat se. Extrémně dobře se prodává třeba TT25-A a to je přece spínané, jako celá nejvyšší řady TT+. V RCF se nedá šlápnout vyloženě vedle, nevyrábějí žádný šmejd, leda se dá líp vybrat s ohledem na požadavky a rozpočet. Přesně to platí i o té ART310-A, já si myslím, že u nás nikdy žádná aktivní bedna nedosáhla takové popularity a rozšíření, tisíc kusů od jednoho modelu na tak malém teritoriu je neuvěřitelný úspěch, ovšem není možné nevidět, že je to NEJLEVNĚJŠÍ ze všech aktivních RCF, takže absolutně nemůže stačit na úplně všechny úkoly. Naštěstí to je většinou zákazníkům jasné, takže se kromě nich prodalo ještě asi dva tisíce RCF beden silnějších a větších. Původní výhybka se použít dá, ale výsledek není optimální, schemata jsou k dispozici a ani případná úprava starého kusu není moc náročná.