Fórum
2 lumix a ostatní technaři: hláška "techno není pro páprdy" mě doopravdy baví - živě si vzpomínám, že když mi bylo 17, důchodce chytal amok při jakémkoliv zaslechnutí zkreslené kytary a z našich zbožňovaných Iron Maiden, AC/DC nebo Acceptu dostávali doslova záchvaty zuřivosti... z čehož jsme měli samozřejmě potěšení. Méně potěšující bylo, že titíž lidé rozhodovali o tom, zda ta či ona kapela vůbec smí vystoupit na veřejnosti... Tenhle problém už dnes v klubech řešit fakt nemusíte.
Já proti house, technu a vůbec gramofonistům mám stejnou výhradu, jako vůči Andy Warholovi - Umění pochází od slova uměti. Ne každý, kdo patlá barvu na plátno, si zaslouží označení malíř (a je mi úplně jedno, jestli se jmenuje Suzanský nebo Komárek) a ne každé organizované zvuky jsou hudba (a to zas musím říct, že třeba Einsturzende Neubauten nebo Test Departement za hudbu jednoznačně uznávám). Jsou ale věci, který můžou poslouchat jenom lidi pod vlivem bílého prášku. Vždyť před tím prchají i ty dešťovky. A ještě k tomu takovou dobu v kuse - kdyby Pink Floyd hráli 48hodin nepřetržitě, šel bych po nich házet kamením. Ale mějte svůj svět, svojí komunitu a svojí muziku - tak je to OK.