Fórum

02.01.2005 00:18
#4205 detail odpovědět

RH jdou takovou méně obvyklou cestou, tohle je třeba dost zvláštní kombinace 12" se 4" cívkou a 1" s dělícím kmitočtem 1200Hz. Asi všude jinde by na to použili 1,4" nebo 2" (EAW LA212 má 2" i u 12" s 3" cívkou). Já bych se do žádných pokusů kopírovat nebo napodobovat nepouštěl, jestli se to někomu opravdu hrozně líbí, tak ať si to koupí. Zažil jsem tady v Praze konec "renkusománie", když jsme opravovali po jiných dodavatelských firmách a nakonec z důvodu praktické nemožnosti servisu (někdy doporučuji si zjistit, kolik stojí do slušného 1" RH membrána) vykupovali a předělávali spousty beden Klotz a jejich kopií z několika pražských klubů. Dodneška se mi tady válí spousty orig. horen RH předchozí generace a za celé ty roky se nám nepodařilo se jich nijak zbavit. Drivery jsme za zlomek ceny naštěstí prodali. Pro mne osobně patří RH už minulosti, když jsem na Huvelu viděl, jak zprasili na svém miniline array zvukovod, tak nevěřím, že se ještě vzpamatují. Může se jim samozřejmě občas něco povést, ale už je ani nehlídám .-). Subbasy dB jsou většinou slabší a u Mediatechu dražší varianty subbasů RCF (Opera Sub15 34440Kč/600W, u nás RCF ART 705-AS 28443Kč/800W).