Fórum
Dobrý den,
mám zájem o koupi zesilovače PL380, ale stále nejsem 100% rozhodnutý. Teto zesilovač by zatím poháněl 2 X MT18Sub/X ( jeden na stranu ). V budoucnu určitě počítám s přidáním více kusů na stranu. Aktivní výhybka je Rane AC22B. Nevím tedy jestli není lepší koupit místo jednoho PL380 dva RMX4050HD poháněné do můstku vždy na dvě MT18Sub. Výkon PL380 by pak v použití dvou kusů beden na stranu byl 1250W do jedné bedny, zatímco 4050HD by dodal 2000W do jedné bedny. Jak už jsem uvedl, žádný procesor doposud nemám, a tak mi příjde těch 2000W do jednoho LF18X400 opravdu hodně... ? Zatím se spíš přikláním k variantě s PL380. V budoucnu by se totiž dal použít i na 3 - 4 bedny na stranu. Při čtyřech kusech na stranu už je zesilovač zatížen do 2 ohmů, což není nikdy dobré a v profi se to jistě moc nepoužívá. Mohl by mi také někdo vysvětlit proč je u PL380 tak malý damping faktor ? Nebude se to nějak negativně projevovat ? Také jsem uvažoval nad nějakými PLXkami zapojenými do můstku, ale spínané zdroje pro basy asi nebude to pravé ořechové :-). Děkuji předem za každou reakci.