Fórum

26.12.2004 14:26
#4129 detail odpovědět

Myslím, že nikdo nepostaví lepší zesilovač za méně peněz, to není otázka schopností ani "placení za značku", ale výhod velkoseriové výroby. Porovnávat holé výrobní náklady, ještě bez DPH na práci a bez nákladů na schválení je zavádějící. Nemůžu mluvit za Krause, ale já jsem zesilovače přestal dělat už dost dávno, nevyplácelo se to ani mně ani mým zákazníkům. Crest jako výrobce zesilovačů byl už před lety pohlcen svým větším konkurentem, firmou Peavey. Do jaké míry se podařilo naplnit původní představu (že dají dohromady lepší renomé Cresta s nižšími výrobními náklady Peavey a budou tak lépe odolávat konkurenci) nevím, mám dojem, že to dopadlo spíš naopak. Neměnil bych zastoupení QSC ani za Peavey, Cresta a T.amp dohromady :-). Fostex mi občas nějaký přijde do ruky, většinou fenolický tweeter, ty se kdysi dost používaly a občas i středobas, třeba z Dynacordu apod. Vždycky to jsou velmi citlivé reproduktory, solidně provedené, ale mám dojem, že se používají stále méně. Kdysi jsem studoval celý sortiment, ale nemělo ani smysl se na ně obracet, nebyli bychom s nimi konkurenceschopní, ceny byly vzhledem ke srovnatelným výrobkům jinde příliš vysoké.