Fórum

21.10.2008 10:41
#40893 detail odpovědět

ad biamp: tak Petra V. rozhodně neproklínám:-) Právě naopak, pomohl nám hodně a za to mu děkuju ještě jednou tady veřejně. Jedná se o boxy 2x12NDL76 ND3020T3 ME60, DSP je XTA DP226, zesilovače PL a PLX . Biamp provoz se projevil pozitivně jednak v čistotě zvuku při vyšších hlasitostech, zejména srozumitelnosti vokálů, jednak v lepší spolupráci dvou beden na straně. ME60 je dost hluboká horna a "narovnání" pomocí delaye a PEQ je oproti pasivu na zvuku znát. Měli jsme na ladění necelý půlden, ale můžu říct, že i tak jsem ke konci už málem nevěděl co poslouchám:-) Nakonec zvítězil "první nástřel" nastavení DSP. V praktickém provozu během následující letní sezóny (ladilo se v půli letošního května) se sestava osvědčila jak zvukově, tak co do spolehlivosti.
MAD: docela mě mrzí, že toto nebylo k dispozici už 2.5. v těch Kostelanech n Mor., to byla poslední akce s pasivním provozem. Být tam ten aktiv, tak by to bylo na výsledku znát a dost možná by to trochu pomohlo i s těmi předními monitory - mám za to, že na tom předsunutém pódiu je přehlušovala zejména odražená "koule" ze sálu...