Fórum
Asi tak, testy jsou pro obchodníky součást reklamy, takže vyloženě negativní výsledek nemá šanci projít, je potřeba to umět číst. Myslím si, že i tak mají informativní hodnotu a příliš drastické prdelolezectví anebo masivní přímé zásahy zadavatele do textu se obvykle spíš vymstí, lidi nejsou zase takové ovce, ne většinou a ti, kteří jsou, mají zase minimální kupní sílu :-) Mám s tím zatím jen jednu negativní osobní zkušenost, kdysi jsem nebyl spokojený s jedním testem a zasahoval jsem do něj celkem dost, protože podle mne opomíjel podstatné stránky výrobku a zaměřoval se nesmyslně na okrajové věci (vzhled obrazovky přidaného SW apod.) a sice pak vyšel v "našem znění", ale původní autor ho odmítl podepsat, takže pod jakýmsi trapným pseudonymem. To ho jistě poškodilo na věrohodnosti, ale na druhou stranu jsem stále přesvědčený, že ten finální text je vyváženější a "pravdivější". Obvykle se ale opravují jenom různé odborné termíny, opakování stejných slov, nedávno jsem hodněkrát přidával označení barev knoflíků na mixu (pokud ho použijete jednou, tak asi by se mělo pokračovat, aby se čtenář orientoval v obrázcích) atd. Ono je při takové korektuře velmi dobře vidět, kdo si s napsáním dal hodně práce (a před ním s výrobkem ještě víc) a kdo "vaří z vody". To druhé je bohužel neopravitelné, to bych to musel přepsat celé :-)