Fórum
Měřil jsem všechna Tapca a už jsem to tady párkrát popisoval, nízká cena je samozřejmě vykoupená hlavně laciným materiálem skeletu a lacinými drivery, což právě v případě bedny 2x15 + 1" je nejvíc znát, ten driver je dostatečný ještě u 6912, ale dál už ho drží jenom vyšší dělicí knitočet a ochrana polyswitchem (stejně jako u podobných beden jiných "značkových výrobců". Výhybky jsou docela slušné, ovšem po poruše reproduktorů odejdou někdy součástky i v nich. Jako bedny pro začátečníky to není špatné, při poruše bych doporučoval upgrade na to PSD2002S (je tam ještě taková drobná úprava výhybky) a pokud někomu skelety přežijí celé osazení a chce u 2x15+1" zůstat, tak samozřejmě jsou u nás další možnosti. Tapco Tweeq je sice objednaný, ale dodávky nejsou moc časté, takže nic nemůžu slibovat. Oproti Behringeru mi připadají rozhodně lepší, ovšem zvlášť s originálním osazením OZ je to stále velmi nízká cenová kategorie, hlavní výhoda je v provedení, které umožňuje servisní a "tuningové" zásahy a v přesnosti a kvalitě pasivních součástek (svitkové kondenzátory), čili nastavené hodnoty sedí a zvuk je přijatelnější. Jestli chceš mnohem lepší EQ než od Behringera, tak rozhodně nečekej, že bude stát stejně, ale sáhni do kapsy mnohem hlouběji.