Fórum

Adam
30.09.2008 09:57
#40295 detail odpovědět

Dobry den, prosim, potreboval by som poradit: Som pokrocily zvukar s praxou, ale bohuzial nemam este tolko financii, aby som si mohol dovolit dobry a vlastny aparat. Chcem si kupit novy mixpult od ktoreho by som ocakaval aspon 8 mono - mikrof. vstupov, aby mal aspon jeden aux a popripade nejaky ten efektacik. Povodne som pokukoval po Soundcraft MFX8/12, ale peniaze su skutocne problem. Tak som zacal pokukavat na Tapco 260Fx. Tento pultik chcem vyuzivat na malych akciach a pri vlastnom vystupovani, sme cimbalovka. Myslim si, ze tento tapco by mi vyhovoval az na jednu drobnu vec, ze potrebujem aspon 6 mikrofonnych vstupov. Napadlo ma ale, ze ci sa nedaju aj stereovstupy na tomto mixe pouzit na mikrofon. Myslim, ze ma to pevne 4 pasmove korekcie, symetricky signal tiez nie je problem pripojit, ako som sa docital v manuali. Dalo by sa to puzit na mikrofon? Jediny problem je, ze tieto vstupy nemaju samozrejme gain, ale iba prepinac na citlivost. Ja si ale myslim, ze aj +10dB, ktore je schopny ten vsetupny obvod dat, by mali stacit na vybudenie mikrofonu. Ja napriklad pouzivam electretovy snimac na husle a ked hravam na nie mojom Soundcraft, tek fader mam na 0dB a gain, je skutocne iba poodchyleny, co mozno ani nie je 10dB. Takze preco by to nemohlo fungovat na stereovstupoch?! Dalsia otazka sa tyka efektovej jednotky. V historii fora som sa docital, ze efektova jednotka je slusna, len nema niektore efekty take vyrazne, pripadne ze nestiha. Ja po tom efekte chcem len jemne echo do pozadia, popripade hall. Je ten efekt pouzitelny? Nesumia a nevypadavaju a nebrumia ako efekty na nemenovanej znacke? :-) A posledny dotaz sa tyka celeho mixpultu zo vseobecnosti: Je mozne tento mix zaradit do poloprofesionalnej techniky? Pytam sa preto, ze dnes si kazdy vyrobca napise o svojom vyrobku ze je to na profesionalne pouzitie a ono to je na nieco uplne ine... Vopred dik za nazory.