Fórum

29.09.2008 15:44
#40275 detail odpovědět

k MUZICE, ale obecně k celé..
Vloni jsem se byl podívat i na HUVELu, i na Muzice. Z Huvelu jsem si odnášel pocit výstavy nacpané po okraj nástroji, aparaturou, zvukem, světly, zkušenostmi. Veletržní palác praskal ve švech a tlak produktů a předváděček směle konkuroval třeba Ampéru. Muzika 2007 proti tomu s vyjímkou ojedinělé předváděčky Prodance připomínala vietnamskou tržnici po nájezdu celní správy.
Letos se HUVEL neuskutečnil, a proto jsem očekával, že přinejmenším valná jeho část (co do obsazení a té plnosti) bude na Muzice, doplněna typicky Muzikovským obsazením zaměřeným spíše na hudebníky jako takové, méně pak na techniky a zvukaře.
Dostavil jsem se ve čtvrtek kolem poledního, a nestačil jsem se divit. Pominu-li dvě podia a nepochopitelně chromový truck před palácem, nebylo se z pozice technika - zvukaře moc na co koukat :o( Zázrak sloučení HUVELu a Muziky se nekonal, přes 70% výstavy bylo o nástrojích, zbytek s vyjínkou několika prodejců regulérní techniky byl o předvádění průměrného zboží, navíc nijak nového či zajímavého. I stánky našich gigantů, jako Prodance, Mediatech, MusicData byly v porovnání s loňským a předloňským Huvelem značně ochuzené, i když každý měl nějakou svoji specialitu. Tím se samozřejmě nechci nijak dotknout úsilí lidí, kteří expozice připravovali, sám vím, jaký zápřah je postavit a nějak provovat veletržní stánek, a viděl jsem zde hromady odvedené práce co do propracovanosti byť menších, zato detailnějších expozic (mixpulty nebo GLP u Prodance, \\\"studiová kostka\\\" a jiné). Celkový dojem z výstavy byl ale zklamáním. Na mě málo instalované techniky, kromě několika světlých vyjímek nebylo na co si \\\"šáhnout\\\" a nic moc nového. Tak aspoň provětrání kontaktů, milé hostesky a chvíle ohřátí se v jinak obludném počasí.

Tolik mé postřehy z Muziky.