Fórum

Petr V.
19.09.2008 20:57
#40052 detail odpovědět

Hrůza: Já vím,že se snažíte přinést něco zajímavého, zrovna tohle je dobrý nápad, který můžete provozovat i na prodejně. Stejně si ,ale myslím,že Muzika je zaměřená hlavně na obchod s hudebními nástroji a živé kapely jsou takový dětský koutek. Možná je zvukařská obec skutečně tak malá,že nemá cenu si předváděním "normálních" PA komplikovat život.
V ČR je v současné době dost ozvučovacích firem, které vlastní zařízení za desítky milionů korun, bohatě obsáhnou ty akce ,kde jsou vélké aparáty potřeba. Pak je ten "zbytek" zvukařů, kteří ozvučují ake regionálního charakterů, mají různé aparáty a třeba chtějí pořídit nový.Na Muzice uvidí oběšený line array o osmi a více kusech na straně, pult třeba za milion korun.Řeknou si: "Hezký,ale nic pro mě, nemám na tohle prachy nebo kšefty , či oboje."
Pokud můžu mluvit za sebe, tak mám už PA nějak vyřešené nebo spíš směr, kterým ho chci ještě rozvíjet. Přesto by mě zajímalo, jak bude hrát aparát od RCF třeba za 500tis, sestavený ze 3ks NX L23A a 2ks TTS18A na stranu,na přiměřené scéně.
To by třeba mohla být sestava dostupná mnoha zvukařům, kteří jezdí akce okolo 300 - 500lidí.
Argumenty,že to skončí nějakými orgiemi v navážením kvanta beden neberu.Důležitá je přece cena a užitná hodnota, kdo nabídne nejlepší poměr vyhrává. Přece všichni prodejci PA nežijí jen z nějakých zákulisních prodejů óbraparátů za miliony.
Snad by do areálu PKOJF bylo možné postavit 3 malé stage a hrát na nich na střídačku,aby se nerušily. Kdo vystavuje,ať si zjedná vlastního kvalitního zvukaře a určitě by se našlo dost kapel,které si rády zahrají výstavě a jsou dostatečně kvalitní,aby bylo možné zajistit rovné podmínky. Jak jsem už psal, prostor pro instalaci PA by byl omezen rozměry a hmotností(při věšení).

Kód: PHSTB