Fórum
Part I.
No jo, vesnická liga, je to takový neurčitý výraz, pro nezasvěcené skutečně může znít hanlivě.
Včera zrovna jsem se na vesnické lize podílel.
V úterý mi zavolal pořadatel že se koná akce a že ji všichni zvukaři odmítli, protože maj práci jinde a že o nic nejde, že bude hrát jeden člověk na kytaru, potom dva lidi na dvě kytary a nakonec kapela xy.
Já nikde nezvučil, ale protože jsem vybavenej velmi skromně, moc se mi do toho nechtělo, ale zvědavost a touha byla větší.
Takže jsem na to kývnul a jel se podívat na místo.
Na místě, u hospody, docela pěkně postavené pódium, sice prkenná podlaha, ale ze solidních fošen a pro dva kytaristy určitě OK, bubeník si jistě přiveze koberec.
Prvního šoumena i druhé duo znám, dělal jsem s nima několikrát, takže jsem si vyhledal info o xy.
To byl trochu šok - sedm lidí (kytara, basa, violoncello, harmonika, saxofon/klarinet, trombon, bicí, 4x zpěv) - třináct linek.
Pult mám dvacítku (Soundcraft), takže jsem si připravil input list a všecno zkontroloval.
Horší bylo, že jsem nestihnul doplnit aparát, takže vybavení jednodušší ani být nemohlo: mikrofony/linka/DI > párák > mix/efektovka > GX5 > EM151Kit.
2X odposlech 15"/300W.
Žádný EQ, speakmanagement...
Nastala hodina H, sjeli se muzikanti, nazvučili jsme prvního (kombo, buben, HH, 2x zpěv) a spustili.
Jelikož to má tenhle chlapík vychytaný, včetně nástrojovky, hrálo se skvěle.
Duo bylo o něco náročnější (akustika, elektrika přez krabičky, obě přez DI do linek, oba zpěvy), přeci jenom jsou to matadoři a desek vydali docela dost.
Opět výborný, s korekcema nebylo nutný v podstatě hýbat, akorát hlavní zpěv jsem podpořil kompresorem.