Fórum

11.09.2008 15:46
#39815 detail odpovědět

ad YAMAHA LS9: Jesa jí taky má tudíž s ní (bohužel) musím pracovat: některé nedostatky oproti 01V/96 už jsou odstraněny: například už lze napatchovat TAP tlačítko na soft keys, takže člověk nemusí pořád stát v FX menu, aby mohl tapovat. Dobře je vyřešeno třeba zapínání fantomu (taky se dá patchnout na soft key...) Trochu rozpačitý jsem z funkce CHANNEL JOB, v jejímž menu se mj. provádí kopírování nastavení z kanálu do kanálu - u 01 šlo dát na soft keys COPY a PASTE a přiško mi to pohotovější... A teď stručný výčet toho, co mně s**e:
- mutes, respektive "zapínací" tlačítka každého kanálu jsou nezávislá pro každý AUX - úplně zbytečná funkce, která jenom mate (u analogového pultu ji považuju za zbytečnou taky, tam aspoň ale okamžitě vidím, že aux send na klice je vyplý)
- Na fadery lze vyvolat nastavení graf. EQ, což je u 32kanálové verze SUPER, ale pásma nejsou na panelu popsána frekvencemi (to se dá vyřešit papírovkou a fixem...)
- Navolený AUX nelze nijak svázat s příslušným grafickým EQ v "racku", tj, pokud chceme šáhnout do ekvalizace, musíme "proskákat" všemi EQ od 1., protože v položkách není jak couvat. Chceme-li rychle editovat EQ na 7. monitorové cestě, opravdu "velice pohotové"!
- V monitorovém módu slouží master zároveň jako regulátor hlasitosti CUE monitoru (jako výstup pro cue musí být napatchován některý z 16 XLR výstupů) - dobře, ale museli ušetřit za ten jeden zgurvenej knoflík navrch, aby člověk musel neustále přepínat: "výstup mon. cesty/výstupní regulace CUE"
- Výstup na sluchátka je až ZA touto regulací (na žádném analogovém pultu není sluchátkový výstup závislý na MONITOR OUT!!!)
- zásadní problém 01 trvá: jak mám zároveň např. přidat kytarové sólo a zároveň ho nahalit, když jsou to dvě funkce téhož faderu, jenže v různých layerech?
- nemůžu kroutit dvě funkce zároveň, každou jednou rukou
- "rozdávat" jeden nástroj do více AUXů jde debilně, protože encoder "nejde za rukou"